Selecteer een pagina

Bedrijfsprofiel

Adviesbureau voor veiligheid in de bouw en industrie

Scaves is een onderneming die trainingen en advies geeft op het gebied van VGWM (Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu). We hebben decennia ervaring met hijsen, heffen, kranen, gereedschappen en machines. Vanuit praktijkkennis denken we graag actief mee over de veiligheid in de bouw en industrie. Tot onze opdrachtgevers behoren bedrijven en organisaties in de bouw, petrochemie, procesindustrie en vele andere industriesegmenten. Scaves is gevestigd in Schoonebeek. Van daaruit ondersteunen wij een scala aan projecten in binnen- en buitenland.

 

Projectbegeleiding; veiligheidskundig en gekwalificeerd uitvoerend

Naast veiligheidstrainingen en -advies assisteren wij onze opdrachtgevers met projectbegeleiding. Ons uitvoerende team bestaat uit ervaren veiligheidskundigen en gekwalificeerd personeel variërend van riggers en bedieners van machines, tot safety officers en veel meer. Zij zijn inzetbaar binnen uiteenlopende bouw- en industriële projecten.

 

Veiligheidstrainingen in Schoonebeek en op locatie

In onze vestiging in Schoonebeek verzorgen wij een groot aantal trainingen op het gebied van werken in relatie tot bouwveiligheid. Vrijwel elke training volgens Arbowet of branche verplichte opleiding is bij ons te volgen. Daarnaast ontwikkelt Scaves trainingen op maat. Wij beschikken over meerdere leslokalen, maar ook zijn de meeste trainingen op locatie te verzorgen. Onze eigen instructeurs hebben zelf jarenlang gewerkt in de bouw en industrie. Ze weten hun praktijkervaring om te zetten in boeiende trainingen die aansluiten bij de werkvloer.

 

Ervaring in Arbowet regels

Scaves staat voor ruim 30 jaar aan ervaring met veiligheid, gezondheid, welzijn, milieu en Arbowet regels. De basis voor het bedrijf werd in de jaren ’90 gelegd door Jan Snijders, thans directeur van Scaves. Hij startte zijn loopbaan bij een inspectie- en keurbedrijf van hijs- en hefwerktuigen. Gaandeweg ontwikkelde hij zich tot expert in hijsen, heffen en veiligheid op de werkplek en bouwplaats. Steeds vaker werd hij gevraagd om instructies te geven over kranen en veiligheidsvoorschriften in de bouw en industrie. In 2002 ging Jan Snijders als ZZP’er verder onder de naam “Snijders Consultancy” en verzorgde trainingen door heel Nederland. In 2008 richtte hij samen met zijn vrouw Janny “SCAVES b.v.” op, wat staat voor Snijders Consultancy Advies Veiligheid Educatie en Support. Scaves is sindsdien uitgegroeid tot een team van circa 30 enthousiaste veiligheidskundigen, instructeurs en goed gekwalificeerde uitvoerend medewerkers.