Selecteer een pagina

Over Scaves

Adviesbureau voor veiligheid in de bouw en industrie

Scaves is een onderneming die trainingen en advies geeft op het gebied van VGWM (Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu). We hebben decennia ervaring met hijsen, heffen, kranen, gereedschappen en machines. Vanuit praktijkkennis denken we graag actief mee over de veiligheid in de bouw en industrie. Tot onze opdrachtgevers behoren bedrijven en organisaties in de bouw, petrochemie, procesindustrie en vele andere industriesegmenten. Scaves is gevestigd in Schoonebeek. Van daaruit ondersteunen wij een scala aan projecten in binnen- en buitenland.

 

Projectbegeleiding; veiligheidskundig en gekwalificeerd uitvoerend

Naast veiligheidstrainingen en -advies assisteren wij onze opdrachtgevers met projectbegeleiding. Ons uitvoerende team bestaat uit ervaren veiligheidskundigen en gekwalificeerd personeel variërend van riggers en bedieners van machines, tot safety officers en veel meer. Zij zijn inzetbaar binnen uiteenlopende bouw- en industriële projecten.

Veiligheidstrainingen in Schoonebeek en op locatie

In onze vestiging in Schoonebeek verzorgen wij een groot aantal trainingen op het gebied van werken in relatie tot bouwveiligheid. Vrijwel elke training volgens Arbowet of branche verplichte opleiding is bij ons te volgen. Daarnaast ontwikkelt Scaves trainingen op maat. Wij beschikken over meerdere leslokalen, maar ook zijn de meeste trainingen op locatie te verzorgen. Onze eigen instructeurs hebben zelf jarenlang gewerkt in de bouw en industrie. Ze weten hun praktijkervaring om te zetten in boeiende trainingen die aansluiten bij de werkvloer.

Bakker Oilfield Supply en Scaves slaan de handen ineen

Bakker Oilfield Supply Coevorden BV (B.O.S.) en Scaves BV hebben een goede klik en al jaren een intensieve samenwerking.

B.O.S. biedt al ruim 70 jaar producten en diensten aan opdrachtgevers die actief zijn in de winning van energie. Naast de oorspronkelijke hoofdactiviteiten in de olie- en gasindustrie, richt B.O.S. zich sinds enkele jaren onder andere ook op geothermie en is als gevolg van de energie transitie duidelijk gericht op innovatie en toetreding tot nieuwe industrieën.

Scaves, gevestigd te Schoonebeek, heeft al ruim 20 jaar ervaring met het geven van trainingen en advies op het gebied van veiligheid, kwaliteit, gezondheid, welzijn, milieu en ARBO wetgeving. Naast de initiële focus op de bouw en industrie is Scaves inmiddels ook al jaren specifiek werkzaam in olie-, gas- en geothermie en tevens in de petrochemie- en procesindustrie. Scaves heeft zich binnen al deze industrieën vanuit C.R.E.W. (Climbing Rescue Elevated Work) eveneens ontwikkeld tot een specialist op het gebied van rope acces en rescue werkzaamheden.

Als gevolg van de intensieve samenwerking werd de synergie duidelijk,  ofwel de uitkomst waarbij het totaal meer is dan de som van de beide delen. Vanuit dat perspectief heeft B.O.S. per 01-05-2019 Scaves overgenomen en zal Scaves evenals B.O.S. onderdeel uitmaken van Bakker Groep Coevorden BV. Het streven naar de optimalisatie van de samenwerking en de continuïteit van beide bedrijven staan hiermee voor alle betrokkenen voorop.

Na ruim 10 jaar met veel toewijding het bedrijf te hebben gerund, is de huidige directie van Scaves per 01-05-2019 afgetreden. De bedrijfsnaam en de locatie blijven ongewijzigd, maar de samenwerking met B.O.S. zal sterker en efficiënter worden.