Selecteer een pagina

EXTRA MAATREGELEN OMTRENT CORONA VIRUS (COVID-19)!

EXTRA MAATREGELEN OMTRENT CORONA VIRUS (COVID-19)

Door de strenge maatregelen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, zijn wij genoodzaakt om ook vanuit en bij Scaves de maatregelen aan te scherpen.

Voorlopig kunnen de reeds ingeplande training doorgaan, onder de voorwaarden van de aangepaste maatregelen.

LET OP:  De trainingen met code 95 vanuit het CBR zijn tot en met 31 maart 2020 geannuleerd, deze trainingen worden op een later te bepalen tijdstip opnieuw ingepland.

Maatregelen die per direct van toepassing zijn:

 • Minimale bezetting v.w.b. personeel;
 • De groepsgrootte van de geplande training zal maximaal 6 personen zijn;
 • Indien van toepassing zullen examens in aparte ruimten afgenomen worden;
 • De lunch wordt in verschillende groepen en op verschillende tijden genuttigd;
 • Er zijn extra schoonmaak-, en hygiëne voorschriften en maatregelen getroffen.

 

Wij hanteren de RIVM richtlijnen om zodoende verspreiding te voorkomen en hebben onze medewerkers overeenkomstig ingelicht, waarbij de protocollen en adviezen van het RIVM en GGD gevolgd worden.

Wij hebben daarnaast proactief contact met onze examenbureaus. Indien er iets veranderd, zal men vanzelfsprekend op de hoogte worden gehouden.

Dispensatie

NOGEPA breidt haar standaard dispensatie regeling tijdelijk uit voor ten minste 2 maanden. Dus: mensen van wie de maximale 3 maanden dispensatietermijn op het certificaat tussen 16 maart en 16 mei verloopt, kunnen tot 2 maanden (extra) na de normale dispensatietermijn alsnog een herhalingstraining volgen.

 • Onze normale dispensatie-regels staan al toe dat mensen met een verlopen refresher-certificaat tot 3 maanden na verloop hiervan toch de herhalingstraining mogen doen. Deze coulance wordt nu uitgebreid naar 5 maanden vanwege de bijzondere omstandigheden. De procedure voor dispensatie aanvragen blijft onveranderd.
 • Aanvullend geldt voor mensen met een basis-certificaat dat deze herhaald mag worden binnen 2 maanden na verloop van hun basis certificaat. Volg hierbij de dispensatie procedure.

Wij verzoeken onze cursisten echter uitdrukkelijk,  onderstaande in acht te nemen en in het geval van twijfel of ziekte tijdig bericht te geven.

Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Hou afstand van elkaar, minimaal 1 ½ meter

 

Als een cursist gezondheidsklachten, of twijfels over zijn of haar gezondheid heeft (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten), moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts en zich tijdig afmelden voor de geplande cursus of training, via onze planning 0524-53 26 54 opleidingen@scaves.nl

Voor specifiek advies op lokaal niveau wordt geadviseerd contact op te nemen met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  en gemeente.