Selecteer een pagina

Climbing Rescue Elevated Works

C.R.E.W. is onderdeel van SCAVES
en houdt zich voornamelijk bezig met werkzaamheden op hoogte

Dit kan zijn in de steiger-, dakwerk- of constructiebouw, in de telecom, de petrochemische en windindustrie.

 

C.R.E.W. verzorgt trainingen

De instructeurs van C.R.E.W. komen uit de praktijk en zijn zelf IRATA gecertificeerd. Zij zijn zeer gemotiveerd om hun kennis praktisch over te brengen. De diverse trainingen, zoals Werken op Hoogte, Redden van Hoogte, Redden uit besloten ruimten, werken met afdaal- en reddingsapparatuur worden verzorgd conform Arbowet, artikel 8, artikel 3.16, artikel 7 en volgens voorschriften van het Ministerie SZW; o.a. Veilig werken –inrichting werkvloer- veilig werken op hoogte of diepte.

 

In de cursussen wordt de nadruk gelegd op eigen veiligheid, het beter bewust worden van de risico’s van werken in en montage/werkzaamheden op hoogte en het toepassen van de juiste maatregelen om risico’s nog beter te kunnen voorkomen of te beperken. Bij voorkeur dient werk goed voorbereid te worden en dient men preventieve maatregelen te verzorgen. In de cursus gaat het aansluitend om het repressief redden. Cursisten leren te werken met de juiste middelen en krijgen inzicht en kennis over reddingsprocedures en het belang hiervan. De cursussen kunnen eventueel een meer theoretische en inzichtelijke invalshoek krijgen, voor opdrachtgevers, hoofd uitvoerders en andere verantwoordelijken.

 

C.R.E.W. geeft veiligheidsadvies

Als volwaardig onderdeel van SCAVES kunnen de veiligheidskundigen van C.R.E.W. u begeleiden bij veilig en verantwoord werken, voorbereiden en inrichten van veilige werkplek/omstandigheden. Ze hebben uitgebreide kennis van diverse materialen waardoor ze deskundig kunnen adviseren over het juiste gebruik van valbeschermingsmiddelen en PBM’s.

 

C.R.E.W. ondersteunt met Rope Access op projecten

Rope Access

Rope Access gebruikt touwtechnieken waardoor plaatsen die met een steiger, hoogwerker of manbak nagenoeg onbereikbaar zijn, sneller bereikt kunnen worden. Rope Access technici dalen, stijgen en traverseren in de touwen naar de werklocatie. Onze technici zijn opgeleid met de IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) standaard. Ze zijn door hun jaren van praktijkervaring en doorlopende training gegroeid tot een hoog competentie level, waardoor ze tevens in staat zijn om een project te kunnen leiden.

 

Waarom Rope Access

Soms is het onmogelijk of onwenselijk om een steiger of hoogwerker te gebruiken. Door het gebruik van Rope Access is er minder overlast voor de omgeving, worden onnodige wachttijden door opbouw en afbreken van stellages vermeden en extra kosten laag gehouden. Deze flexibele manier van werken is het één van de veiligste methodes van werken op hoogte, mede door de samenwerking van onze technici en eigen veiligheidskundigen.

Rope Access technici kunnen worden ingezet voor oneindig veel mogelijkheden. Ze bieden ondersteuning als gespecialiseerd monteur, kunnen projecten voorbereiden als supervisor en vormen het medium voor het veilig bereiken van werkplekken.

 

Inzetmogelijkheden

Voorbeelden van werkzaamheden die veelvuldig worden uitgevoerd door middel van Rope Access:

  • Schoonmaakwerkzaamheden
  • Montage en demontage werkzaamheden
  • Spot repair
  • NDO inspecties
  • Hijs en liftwerkzaamheden
  • Reclamedoeleinden
  • Waarborging reddingsplannen
  • Hoogteredding teams

 

Contact opnemen of meer informatie over C.R.E.W.?

C.R.E.W. kunt u bereiken onder het algemene telefoonnummer van Scaves, Tel. 0031 (0)524 – 532654.
Vraag naar Pieter Wolf of Steven Snijders.